Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα!!!




25/12/2010

      Χριστούγεννα σήμερα και ξέρω πως πολύς κόσμος όπως κι εγώ μερικές φορές αυτές τις ημέρες μελαγχολεί, νοσταλγεί προσπαθεί να μην ξυπνήσει τις παλιές του πληγές που θα τον πονέσουν για μία ακόμα φορά αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.

    Μένουν μέσα μας σημάδια που ότι και να κάνουμε δεν φεύγουν... τό καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα κλείσουμε σε μικρά κουτάκια μέσα στην ψυχή και στην αποθήκη του μυαλού μας, εκεί που θα ευχόμαστε να κείτονται ήσυχα... όμως αυτά τα σημάδια είναι σαν ηφαίστεια έτοιμα να εκραγούν. Μικροί πόνοι , απογοητεύσεις, στεναχώριες απώλειες τα ξαναζωντανεύουν με έναν μαγικό και στιγμιαίο τρόπο μόνο για να μας θυμίζουν είτε αυτά που είχαμε και χάσαμε, είτε τα όνειρα που έμειναν στη μέση. 


      Κάθε μέρα γεννιόμαστε και πεθαίνουμε... κάθε μέρα ένας μικρός θάνατος... κάθε νύχτα οι σκέψεις να σου βασανίζουν το μυαλό που δεν μπόρεσες... που δεν κατάφερες... που δεν ήσουν δυνατός... για όλα τα δεν... γιατί όλα... ΔΕΝ... τίποτα δεν ολοκληρώθηκε.... ήθελες να αποτύχεις... ήθελες να φτάσεις εδώ,  εσύ  τα ζήτησες όλα!! γιατί?  Πως ξέρουμε τι αξίζει... πώς ξέρουμε ποιος αξίζει κάτι παραπάνω από κάποιους άλλους? Πως διαλέγουμε όταν παίρνουμε από πολλούς αλλά μπορούμε να δώσουμε μόνο σε λίγους??? Όλη μας η ζωή είναι γεμάτη επιλογές... σωστές ή λάθος το δείχνει μόνο  η ιστορία...


    Οι μέρες περνούν κι εσύ νιώθεις ότι τίποτα δεν αλλάζει αλλά και τίποτα δεν μένει το ίδιο... μία ανησυχία και συνάμα μία απάθεια... δεν μπορείς να το εξηγήσεις... σε αγχώνει αλλά δεν σε νοιάζει... θέλεις να αλλάξεις κάτι αλλά δεν κάνεις τίποτα... γιατί??  Ίσως να μην θέλεις πραγματικά... ίσως να μην μπορείς μόνος σου... ίσως να φοβάσαι .. να ντρέπεσαι να ζητήσεις βοήθεια... δεν σε παίρνει τώρα για εγωισμούς...

     Πόσο αστεία είναι αυτή η ζωή , ένα παιχνίδι με τους κανόνες να αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή, εκεί που νομίζεις ότι κερδίζεις χάνεις, και από την ήττα σου κερδίζεις κάτι νέο... Η ζωή είναι χρόνος. Και δεν σταματάει ποτέ. Η ευτυχία είναι στιγμές, και δεν σταματούν να έρχονται. Είμαστε διαχειριστές μίας προσωπικής χρονικής περιόδου στον ατελείωτο χρόνο. Αυτό μόνο. Κάποιοι είναι τόσο καλοί στην διαχείριση που μένουν στις μνήμες για πάντα ζωντανοί.. κάποιοι άλλοι περνούν και φεύγουν σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Τι κάνεις αν θέλεις να σε θυμόνται? Τι όνειρα κυνηγάς? Και κυρίως..... σε ποιον αφιερώνεις τον χρόνο σου?

Κι όταν απογοητευτείς και επιλέξεις να κρυφτείς από τον κόσμο, ο κόσμος δεν θα έρθει να σε ψάξει. Μην έχεις αυτήν την ψευδαίσθηση.... Θα σε ξεχάσει! Γιατί είτε εσύ είσαι εδώ είτε όχι η ζωή πάντα βρίσκει τον τρόπο να συνεχίζει!

Και τώρα πρέπει να βρεις τη δύναμη να μείνεις.... να γίνεις πάλι δυνατός να πιστέψεις να ονειρευτείς και όλα αυτά πρέπει να τα κάνεις μόνος σου!

Νότες στον αέρα και στο μυαλό μας... βρώμικα λεφτά στα χέρια μας.... αρώματα γυναικών...χαμόγελα φίλων... μια σφαίρα που πέρασε δίπλα σου... σιχαμερά σεντόνια αισθήματα νίκες ήττες απώλειες.... το σήμερα γίνεται μια τεράστια αποθήκη συμβόλων από το παρελθόν που στις κούτες της κρατά τα μυστικά που θες να κρύψεις, τις αναμνήσεις που δεν θες να ξεχάσεις... όλα σε κοιτάνε σαν να σε ρωτούν «τι κάνεις εδώ?» ...  απαντάς με νοσταλγικό βλέμμα πως κουράστηκες να βιώνεις απώλειες...

Μια ζωή γεμάτη απομεινάρια ονείρων που δεν ευδοκίμησαν... έχω αυτήν την αποθήκη συμβόλων που δεν ξέρω τι να την κάνω και που δεν μπορώ μακριά της...

Εγώ δεν νοσταλγώ. Ούτε εύχομαι να πάρω κάτι πίσω. Γιατί ξέρω πως αν δώσω σημασία στη ζωή καινούρια συναρπαστικά πράγματα θα έρθουν! Κουβαλάω μόνο ένα κρίμα που κι αυτό πλέον έχει μπει στο δικό του κουτάκι και σιγά σιγά ετοιμάζεται να κλειδωθεί...


Και έχω ανθρώπους που με αγαπούν ακόμη κι αν τους πληγώνω και δεν τους έχω δείξει πως τους αγαπώ κι εγώ...

Είμαι σε μία ξένη χώρα, με κόσμο που δεν γνώριζα μέχρι εχθές, τους βοηθώ  να περνούν καλά και να γελούν,  να χαίρονται το χιονισμένο τοπίο, τα φώτα στους δρόμους, τα χαμόγελα των κοριτσιών, τις καλησπέρες με σπαστά ελληνικά, και μαζί τους γελώ κι εγώ!

Και γι αυτό σήμερα είμαι ευτυχισμένος...

Γιατί κάθε φορά που  έρχονται γιορτινές ημέρες δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και αυτές, είναι απλώς ημέρες γεμάτες με στιγμές που πρέπει να τις κάνουμε αξιομνημόνευτες, μέρες σαν όλες τις άλλες τις άλλες!

Και πως αν νιώθεις μόνος σου και ανήμπορος να θυμάσαι πως ο κόσμος είναι γεμάτος με ανθρώπους που νιώθει ακριβώς όπως εσύ, την ίδια ακριβώς στιγμή... και αυτό σε κάνει μέλος μιας μεγάλης παρέας!

Για αυτό χαμογέλα! Το χρωστάς στον εαυτό σου και σε όλους τους  υπόλοιπους εκεί έξω που τόσο τους έχει λείψει! ;)

Έτσι μπράβο! :)

“Do you remember laughter..?  Precious!” Robert Plant



ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ!!!




1 σχόλιο:

  1. Καλά τα λες αδελφέ !! Αλλα μερικές φορές ακόμα και ένα απλό αυθόρμητο χαμόγελο είναι δύσκολο να βγει. Όχι από καπρίτσιο όχι από γινάτι αλλά από ειλικρινέστατη τσακισμένη διάθεση. !!

    έλεγε ένας ποιητής κάποτε

    "People are strange when you're a stranger
    Faces look ugly when you're alone
    Women seem wicked when you're unwanted
    Streets are uneven when you're down"

    Μερικές φορές ....μας αναγκάζουν να γινόμαστε ξένοι !

    Καλά Χριστούγεννα αδελφέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή